Det er kun 3 1/2 måned igjen til Presidentvalget i USA, og presset mot President Trump øker for hver dag. I skrivende stund antyder de siste meningsmålingene at Joe Biden kan vinne en overlegen seier:

BidenTrump2

En stadig større andel grupper (og enkeltpersoner) driver nå en systematisk valgkamp mot den sittende Presidenten gjennom kraftfulle filmer, som kjøres på landets tv-stasjoner. I dette innlegget vil jeg presentere noen av disse nærmere.

Republican Voters Against Trump

(lenke til youtube)

Denne gruppen ble lansert i mai 2020, og ledes av den rebublikanske politiske strategen Sarah Longwell, den konservative forfatteren Bill Kristol, og den tidligere rådgiveren til Jeb Bush, Tim Miller. Republican Voters Against Trump sitt konsept er å vise frem vitnemål fra tidligere republikanere som ikke lenger vil støtte President Trump. Annonsene deres rettes hovedsaklig mot hvite velgere med college-utdanning fra tettsteder i Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, Florida, Nord-Carolina og Arizona.

VoteVets

(lenke til youtube)

Dette er en organisasjon som ble stiftet i 2006 av krigsveteraner fra Irak og Afghanistan. Gjennom årene har de støttet både demokrater og republikanere, men på bakgrunn av de siste filmene deres i 2020 er det tydelig at VoteVets går for Joe Biden.

The Lincoln Project

(lenke til youtube)

Opprettelsen av The Lincoln Project skjedde i form av en kronikk i New York Times den 17. desember 2019 med tittelen “We Are Republicans, and We Want Trump Defeated“. I et tidligere blogginnlegg har jeg presentert denne gjengen, som i skrivende stund fremstår som svært effektive i kampen mot President Trump. Omtrent hver eneste dag har de klar en ny filmsnutt basert på det siste som har skjedd, og bidrar derfor til at President Trump kanskje ikke evner å ha like stort fokus på sin politiske motstander (Joe Biden) som han trolig bør ha for å slå tilbake på meningsmålingene.

Eleven Films

(lenke til youtube)

Eleven Films presenterer seg selv (på sin egen twitterkonto @Eleven_Films) som et Portland-basert media team som er “powered by the resistance”. Med andre ord: De kjemper mot President Trump, noe som kommer klart frem i filmene deres:

Selv tenker jeg at denne filmen de laget i februar etter riksrettsaken mot President Trump med navnet “Midnight in Washington” er særdeles god:

Don Winslow

Amerikansk forfatter, som tidligere har jobbet både som skuespiller, journalist, safariguide og privat etterforsker. I disse dager produserer han en del heftige filmer for å bidra til at Joe Biden vinner 2020-valget, som vi ser under:

The Protest Films

(lenke til youtube)

Påny en gruppe som er del av “The Resistance”, og nedenfor er deres siste film mot President Trump. NB: Denne er sterk kost, ikke minst avslutningen…

Joe Biden – kampanjen

Helt til slutt må det legges til at Joe Biden sin egen kampanje har produsert en rekke gode filmer den siste tiden, og nedenfor er noen av disse klippene: