Nylig kjøpte Tesla-grunder Elon Musk det sosiale medienettstedet Twitter for 43 milliarder dollar. Mange har hevdet at dette er galskap av en pris, men som Blombergs daglige oversikt over milliardærer viser: Musk har råd til det! Per 6. november 2022 har han en formue på 190 milliarder dollar.

Spørsmålet er uansett hva Musk planlegger å bruke Twitter til. Selv har han lenge hevdet at målet er å sikre ytringsfriheten, men kritikere mistenker at virkeligheten egentlig handler om gi folk en plattform hvor de kan øse ut all sin rasisme og sexisme. Denne mistanken er blitt ytterligere forsterket den siste uken, etter at Musk har sparket flere 1000 Twitter-ansatte med ansvar for å moderere innhold. Følgelig har en rekke annonsører begynt å trekke seg ut fra det populære nettstedet, fordi de ikke ønsker å bli assosiert med det de frykter Twitter kommer til å utvikle seg til å bli.

For noen dager siden var det et møte mellom Elon Musk og Twitter-annonsører, for å diskutere situasjonen som har oppstått. I etterkant har diskusjonen fortsatt på den aktuelle plattformen, og som det siste bildet i “dialogen” nedenfor avdekker, har utvilsomt Elon Musk en del personlige problemer han må jobbe med. Say no more…