Det er nok flere der ute som stusser litt når de finner et blogginnlegg som er laget for å hylle Kate McKinnon. Kate who? McKinnon? Hvem er det?

Kate McKinnon er skuespiller av yrke, og har deltatt i en del filmer av varierende kvalitet det siste tiåret (eksempelvis Ghostbusters og Angry Bird). Men det er gjennom det legendariske og direktesendte humorprogrammet Saturday Night Live (som har gått på NBC siden 1975) at hun har stått frem som den ultimate ener innen underholdningsbransjen (iallefall ifølge undertegnede). Det siste tiåret har hun levert den ene fantastiske skuespillerprestasjonen etter den andre, gjennom sine utrolige parodier på ulike størrelser i både det amerikanske samfunnet såvel det internasjonale.

Listen over kjente samfunnspersonligheter som er blitt parodiert av McKinnon begynner å bli ganske så stor, og omfatter blant annet FBI-damen fra Nattsvermeren Jodie Foster, Senator Elisabeth Warren (merk: høydepunktet kommer på slutten av klippet, hvor de to Warren-damene møtes ;)), Pop-idolet Justin Bieber, tidligere høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg, samt den herlige tv-vertinnen Ellen DeGeneres.

Men siden jeg er over gjennomsnittet engasjert i politikk, er mine 5 McKinnon-favoritt-parodier alle personer som har spilt nøkkelroller i det politiske livet de siste årene. Så kos dere med klippene nedenfor, her er det mye GULL 🙂

Nr 5: Tysklands tidligere forbundskansler Angela Merkel

Nr 4: Den første Justisministeren under President Trump, Jeff Sessions:

Nr 3: Trofast rådgiver til President Trump, Kellyanne Conway:

Nr 2: Tidligere borgermester i New York, Rudy Guiliani:

Nr 1: Tidligere Presidentkandidat Hillary Clinton: