I skrivende stund har tidligere President Trump nettopp blitt frikjent i sin andre riksretthøring på ett år! Men denne gangen var det hele 7 republikanere som valgte side med demokratene, noe som bidrog til at lørdagens historiske riksrett ble den mest tverrpolitiske noensinne. Dramatikken underveis kunne man følge både på CNN, BBC og ikke minst TV2 her i Norge. Sistnevnte har de siste årene viet amerikansk politikk stor interesse, noe som har gledet undertegnede stort. Jeg har tidligere bodd i Amerika ved to anledninger, og er svært glad i dette fantastiske landet.

Det som har vært ekstra fint med TV2s USA dekning de siste årene, er at de ikke bare har lagt til rette for hva deres egne journalister tenker om hva som skjer i det forjettede land. Gjennom facebookgruppen “Trumps verden” er vi mange som har kunnet komme med våre mer eller mindre gjennomtenkte analyser om det som foregår i det Hvite hus og i Washington DC. I utgangspunktet er jo ikke dette veldig spennende, men det som har gjort “Trumps verden” minneverdig for mange er at TV2s egne journalister har deltatt aktivt i møte med oss “vanlige folk”. Spesielt Eirik Bergesen og Fredrik Græsvik har vært særdeles tilgjengelige for kommentarer, og jeg tenker derfor det er på sin plass å takke begge to (og alle andre TV2 folk) for hvordan dere har skapt en slik god møteplass for oss alle. Utrolig fint gjort av dere!

Uansett: Nå som Donald Trump er blitt “tidligere” President Trump, har “Trumps verden” blitt til “Exit Trump”, og jeg aner at det kanskje nærmer seg en slags slutt for dette gode facebookfellesskapet vi alle har opplevd de siste årene. Enn så lenge håper jeg at TV2 vil fortsette å ha den samme nære kontakten med oss publikum, selv om jeg erkjenner at gode gamle Joe Biden neppe har samme medieappell som den tidligere eiendomskongen fra New York.