Featured image above by Xena Goldman.

Siden det opprivende politidrapet av den 46-år gamle afroamerikaneren George Floyd den 25. mai, har vi vært vitne til en sjelden dramatisk uke i USA. De mange demonstrasjonene og opptøyene har fått flere til å trekke sammenligninger med det man opplevde i forbindelse med den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen på 1960-tallet. Mye av det som presenteres i media i disse dager handler dessverre om den meningsløse volden som ofte forekommer når rasende menneskemengder skriker ut sin frustrasjon. I dette blogginnlegget vil jeg derimot rette fokus mot noen av de respektfulle demonstrasjonene som har forekommet de siste dagene. Men først noen velvalgte ord fra USAs 44. President, som i et leserinnlegg på nettstedet Medium prøver å sette ord på det som nå skjer i det amerikanske samfunnet:

I recognize that these past few months have been hard and dispiriting — that the fear, sorrow, uncertainty, and hardship of a pandemic have been compounded by tragic reminders that prejudice and inequality still shape so much of American life. But watching the heightened activism of young people in recent weeks, of every race and every station, makes me hopeful. If, going forward, we can channel our justifiable anger into peaceful, sustained, and effective action, then this moment can be a real turning point in our nation’s long journey to live up to our highest ideals“.

Nedenfor kommer noen eksempler på fredfylte demonstrasjoner i USA den siste uken.

Colorado, 31. mai 2020

New York, 31. mai 2020

Portland, 1. juni 2020

Flint, Michigan, 1. juni 2020

Tampa, Florida, 30. mai 2020