I skrivende stund er det ca 15 demokrater som ønsker å bli partiets Presidentkandidat i 2020, og den siste uken har den (inntil nå) “usannsynlige” kandidaten Pete Buttigieg blitt gjenstand for en stadig større nasjonal oppmerksomhet. Flere og flere omtaler mannen som en mulig “dark horse” i Presidentkampen, ikke minst fordi han fremstår usedvanlig kunnskapsrik. Den siste uken har Buttigieg blitt intervjuet av en rekke medier i USA, og folk er rett og slett begeistret over denne 37 år gamle krigsveteranen. På twitter er mannen blitt hyllet av de fleste, og for hvert nytt intervju bare øker interessen.

En av de tingene som amerikanerne har latt seg fascinere av, er at Pete Buttigieg faktisk kan snakke norsk (i tillegg til seks andre språk)! Dette er det ingen ringere enn Erlend Loe som har æren for. For da Buttigieg leste “Naiv. Super” (på engelsk) og innsåg at dette var den eneste boken av Erlend Loe som hadde blitt oversatt til engelsk, bestemte han seg for å lære språket vårt, sånn at han kunne lese flere bøker av Erlend Loe.

Her er et utklipp som anerkjente Anand Giridharadas (forfatter, tidligere journalist for New York Times), la ut på twitter forrige helg:

Pete Buttigieg er for øvrig borgermester i South Bend, Indiana, og her er et brev han skrev til det muslimske miljøet i byen etter terrorangrepet på New Zealand:

PB

Nedenfor er lenker til ulike media-opptredener som Pete Buttigieg har gjennomført de siste ukene. Jeg anbefaler alle til å ta en titt på disse klippene, denne karen har potensiale til å nå langt!

Morning Joe, MSNBC:

 

Chris Wallace, FOX:
CNN, Town Hall:
The View, MSNBC:
(del 1) 
(del 2)