For fem dager siden laget jeg et blogginnlegg med tittelen “Status i Russland-etterforskningen“, sånn at alle dere som for lengst har mistet oversikten over status i saken kunne få sånn noenlunde kontroll påny 🙂

Men på bare de 5 siste dagene har det skjedd en rekke nye ting av høy interesse, så derfor er det på sin plass med dette blogginnlegget som har fått tittelen “Siste nytt i Russland-etterforskningen”.

For det første: I blogginnlegget “Status i Russland-etterforskningen” presenteres Rick Gates blant de 22 personene som spesialetterforsker Robert Mueller så langt har siktet i Russland-etterforskningen. Gates ble opprinnelig siktet av Mueller for å konspirere mot USA, hvitvasking av penger, falsk forklaring, hemmelighold av utenlandske arbeidsgivere, samt skattejuks m. mere. Men som antydet i det samme blogginnlegget “Status i Russland-etterforskningen” har FBI de siste dagene endret siktelsen mot Gates. Nå heter det seg kun at Gates har sagt seg skyldig i å lyge til FBI, samt å ha konspirert mot USA.  Sistnevnte erkjennelse kan virke dramatisk ved første øyekast, men ifølge denne artikkelen i Vox er den ikke så sjokkerende likevel. Uansett, de fleste av de tidligere siktelsene er siste døgnet effektivt fjernet, som dette dokumentet bekrefter:

Hva kan være grunnen til dette? Jo, Rick Gates samarbeider med FBI og serverer de en større “fisk” enn han selv. Eneste logiske forklaringen. Spørsmålet blir derfor: Kan denne “større fisken” være Trump?

Det er mye som tyder på det. For her følger en twittermelding fra min “trofaste” twitterkilde Claude Taylor, som jeg har fulgt i tykt og tynt de siste årene. Claude Taylor arbeidet i det Hvite hus under Bill Clinton, og har (ifølge seg selv) flere trofaste kilder. En av disse kildene hadde særdeles interessante bekreftelser å komme med i går (etter at det var blitt bekreftet at Gates hadde flippet til myndighetene):

Etter denne twittermeldingen fra Taylor, har jeg det siste døgnet ventet på å se om det ville skje nye ting som kunne styrke/svekke troen på at Trump er i ferd med å senkes. Og nå i kveld skjedde det omsider noe som gjør at jeg styrkes i troen på at vi nærmer oss Trumps undergang, nemlig den overraskende nyhetsmeldingen om at Presidentens “høyre hånd”, kommunikasjonssjef Hope Hicks, går av! Hope Hicks har vært en trofast støttespiller for presidenten siden 2015, men velger å gå av i kveld. Jeg tror ikke dette er tilfeldig…. 🙂

a600d4ca-d6f2-4b95-aec3-dd212f98f318Hope Hicks (29) forlater snart Det hvite hus. Foto: J. Scott Applewhite / AP