Siden jeg begynte som lærer i 2010, er det spesielt to momenter jeg har vært opptatt av i lærerhverdagen. Disse to momentene har vært en rettesnor for hvorvidt jeg føler jeg lykkes i lærerjobben, og kan formuleres gjennom følgende spørsmål:

  1. Har elevene lært noe i dag?
  2. Går elevene hjem med en god magefølelse i dag?

Jeg antar de fleste finner det første punktet over ukontroversielt; skal skoledagen gi mening er læring et must. Men jeg tenker samtidig det er minst like viktig at elevene føler trygghet og varme i møtet med skolen. Å lære seg ny kunnskap og fremvise dette i ulike vurderingssituasjoner er ikke forenlig med å føle angst, redsel og utrygghet i skolehverdagen.

Som lærer gjør jeg hver dag mitt ytterste for at ungdommen skal føle seg bra. Men dette er ikke alltid like enkelt, og da føles det utrolig godt å vite at du har en fantastisk gjeng med mennesker på skolen din som er dedikerte til å skape det best mulige miljøet. Jeg tenker her på miljøteamet Dristige hjerter, som de siste årene har gjort en fenomenal jobb for miljøet på Nordahl Grieg vgs.

dristigehjerterlogo

Hvis du som elev føler at verden går imot deg, og at ting er vanskelig, ja, da er det bare å gå til Dristige hjerter sine lokaler i 2.etasje på NGV. Her blir de møtt med både varme og omsorg, og får all den hjelp de trenger til å komme seg gjennom en vanskelig dag. På basen til Dristige hjerter kan elever sitte i rolige og trygge omgivelser mens de arbeider med oppgaver, gjennomfører prøver, eller bare slapper av i sofaen. Og skulle vi lærere ønske å komme på besøk, er vi alltid hjertelig velkommen.

Noe av det som imponerer meg mest med Dristige hjerter, er evnen disse menneskene har til å skape tillit rundt seg. Enkeltelever jeg har slitt å kommunisere med i andre omgivelser, åpner seg gjerne opp på en helt ny måte når vi sitter på basen til Dristige hjerter. Skolens miljøteam gjør en særdeles viktig jobb, og som lærer er jeg utrolig takknemlig for at Dristige hjerter finnes.

Gjennom skoleåret gjennomfører Dristige hjerter en rekke aktiviteter som f.eks lunsj for elevgrupper, quiz, servering av lapper og mye mer. Det siste tiltaket deres som de begynte med i starten av 2018 handler om fellesfrokost (elever og lærere) hver onsdag morgen. Jeg har så langt deltatt på samtlige av disse, og har hatt gleden av mange flotte samtaler med mine herlige påbyggselever i naturfag på vg3. Gjennom å arrangere slike fellesfrokoster bidrar Dristige hjerter til å skape sterkere bånd mellom lærere og elever, noe jeg tenker kun er av det gode.

Så derfor: Tusen takk til Bjørn, Monica, Berit og Gunn-Elin (og alle andre som jobber enten for eller inn mot Dristige hjerter)! Dere gjør en helt utrolig jobb, og vi er dere evig takknemlige!

dristigehjerter2017Dristige hjerter-teamet: Fra venstre (bak): Monica, Berit og Gunn-Elin.
Foran: Bjørn.      
Bilde tatt fra denne nettsiden.

Dristige hjerter – det vakreste som fins 🙂