Nå som sommeren er på hell, tenker jeg det er på tide å konkludere med hvilke grønne vekster jeg har lykkes med denne sesongen. Nedenfor er plantene delt inn i følgende fire kategorier: “Suksess”, “Fortsatt lovende”, “Status uklar”, og til sist “Skandale”. Enjoy 🙂

Suksess

For 7 av de grønne vekstene tenker jeg resultatet har blitt veldig bra. Dette gjelder poteter, tomater, jordbær, solbær, rips, sukkererter og vårløk.

Fortsatt lovende

I denne kategorien plasseres squash og plommer. Førstnevnte fremstår veldig spennende i disse dager, og gir håp om at jeg kan oppleve det samme som i fjor (to squashplanter på ca 30 cm!). Videre begynner plommetreet å vise litt resultater (selv om det er langt igjen til den fabelaktige plommesesongen i 2021).

Status uklar

Når det gjelder epler, har jeg et ungt tre som riktignok har produsert noen få epler (men som jeg hadde større forventninger til). Derfor plasseres denne i kategorien “Status uklar”, sammen med agurk, brokkoli, kålrot og paprika. De tre sistnevnte plantene virker forsåvidt friske og spenstige, uten at så mye har skjedd ennå. Men når det gjelder agurken er produksjonen i gang (som bildet under viser). Jeg er dog fremdeles skeptisk til at det vi ser her skal ende med en skikkelig agurk. Time will show!

Skandale

En av årets grønne vekster må utvilsomt omtales som skandale-dyrking, nemlig gulrøttene. Feilen jeg gjorde var å sette frøene for tett, sånn at det ble alt for stor kamp om den samme næringen. Men dette er selvsagt god lærdom, gleder meg allerede til neste sesong når gulrøttene skal gå fra “Skandale” til “Suksess”. Enn så lenge er dette årets gulrøtter fra min side 😉