I dette blogginnlegget vil jeg tipse dere om de beste podcastene som finnes der ute (slik jeg opplever det). Merk forøvrig at mine “lidenskaper” er politikk + humor. Nedenfor er mine anbefalinger, etterfulgt av en nærmere analyse når det gjelder mine 4 store favoritter: Morning Joe, Rachel Maddow, Cuomo Prime Time og Tazte Priv 🙂

Amerikansk politikk

Norsk politikk

Diverse

Morning Joe
Morning Joe er et amerikansk nyhetsprogram som er på luften hver morgen og som ledes av ekteparet Joe Scarborough og Mika Brzezinski. Førstnevnte er tidligere kongressmedlem for det republikanske partiet, og i forkant av Presidentvalget i 2016 var “Morning Joe” programmet preget av stor grad av positivitet rettet mot daværende Presidentkandidat Trump. Men siden innsettelsen av nr 45 i januar 2017 har ting endret seg, og i skrivende stund er Morning Joe ett av mange programmer som utelukkende prøver å forklare hvorfor nr 45 ikke burde være USAs President.

Rachel Maddow
Siden oppstarten i 2008 har Rachel Maddow sitt nyhetsprogram på MSNBC hver ukedag fått stadig større oppslutning, og i skrivende stund konkurrerer hun med Fox News om å ha flest tilhørere. Men til forskjell fra Fox News har Maddow fokus på journalistikken, og i tillegg kommer man ikke unna at hun har en forkjærlighet for liberale politiske synspunkter. Så hvis noen mener at Maddow er et nyhetsprogram for demokratene, har de et godt poeng. Men samtidig vil jeg understreke at Maddow samtidig bygger sine nyhetsaker på fakta, noe som gjør at hun skiller seg fra sine “kolleger” i Fox News. Og grunnen til at jeg liker å høre på Rachel Maddow, er det enkle faktum at hun har en helt særegen stil som skiller henne fra resten av tv-showene. Rachel Maddow er suveren når det gjelder å finne nyhetssaker som ingen andre forstår alvoret i, og hun har en måte å forklare nyheten på som gjør at alle forstår hva det handler om. Personlig tenker jeg at Rachel Maddow er en helt utrolig dyktig journalist, og hun fortjener det aller største publikum.

Cuomo Prime Time
CNNs Christopher Cuomo er den som leder Cuomo Prime Time, og noe av det som gjør han viktig og relevant i dagens medielandskap er hans fokus på å slippe alle stemmer til. Samtidig godtar han ikke løgner.  Det er som oftest både en tilhenger og en motstander av Presidenten til stede når sakene skal debatteres, og Cuomo følger nøye med: Hvis/når en av debattantene sier noe som ikke er korrekt, blir de umiddelbart korrigert av programleder Cuomo. Personlig tenker jeg han er strålende, og akkurat hva som trengs i en situasjon hvor Presidenten lyger non-stop (ifølge The Washington Post).

Tazte Priv
Noen mennesker er bare helt utrolig morsomme. Bård Tufte Johansen og Harald Eia er to slike mennesker. Deres 12 episoder av Tazte Priv i 2004 er uforglemmelige, og alle som ikke har hørt dette bare MÅ ta seg tid til å nyte disse godbitene. Dette er humor slik vi alle elsker det.